INSPIRATIE

AI&M is een levendige community van inspirerende personen op het raakvlak van management, wetenschap, filosofie, design, architectuur, literatuur en kunst. Ze strekt verder dan de directe docenten en deelnemers aan de programma’s. Op deze plek publiceren we geregeld referenties naar spraakmakende en inspirerende artikelen, video's etc. op het gebied van informatiemanagement, digitale transformatie en aanverwante gebieden. 

September 30, 2019

In deze editie maar één onderwerp: kunstmatige intelligentie. Verhelderende, kritische, relativerende en waarschuwende bijdragen over dé hype van het ogenblik:

Revue pagina Rik Maes, editie 29

August 26, 2019

Zowat elke organisatie doet aan digitale transformatie (die van u niet?), maar men bedoelt er heel veel verschillende zaken mee. Aan het ene uiterste associeert men digitale transformatie met het disruptief veranderen van hele bedrijfstakken, aan het andere gebruikt men de term voor wat vroeger gewoonweg ‘automatisering’ heette.

In dit artikel wijst Rik...

August 26, 2019

Na een lange zomer een luchtiger herstart, met vooral bijdragen over (soms verrassende) aspecten van leren en over de relatie creativiteit - kunstmatige intelligentie:

https://www.getrevue.co/profile/rikmaes/issues/rik-maes-editie-28-179659?utm_campaign=Issue&utm_content=view_in_browser&utm_medium=email&utm_source=Rik+Maes

July 1, 2019

Interessante artikelen voor de zomer, de meeste over AI (met enkele ‘long reads’ voor de warme, slome zomerdagen) : als 10% van alle voorspellingen uitkomen, wordt het al heel wat. Zegeningen of bedreigingen? Voorts over digitale transformatie, over de toekomst van het accountantsberoep, over de liefde en over wat we kunnen leren van katten.

https://www...

May 20, 2019

We hebben een aantal interessante artikelen verzameld, hoofdzakelijk over aanpakken voor en effecten van digitale transformatie: de menselijke factor staat centraal!

De artikelen kan je vinden op de Revue-pagina van Rik Maes.

March 18, 2019

Artikelen over digitale transformatie, technologietrends en de gevaren van AI. In de lijn van dit laatste: een bespreking van Shoshana Zuboff’s indrukwekkend gloednieuw boek over ‘surveilllance capitalism’: hoe moderne tech giganten ons leven meer en meer bepalen.

De artikelen zijn te vinden op de Revue pagina van Rik Maes.

February 4, 2019

Interessante informatie over governance en (de gevaren van) digitalisering, met enkele uitwijdingen naar wijsheid, poëzie en kunst (en mieren en bijen) tot slot.

https://www.getrevue.co/profile/rikmaes/issues/rik-maes-editie-24-104903

January 7, 2019

Een inspiratietijk 2019 gewenst. Een lange lijst artikelen over verschillende aspecten van digitale transformatie, design thinking, kunstmatige intelligentie, het waarheidsgehalte van data en de opkomst van nieuwe vormen van management. Als inleider een link naar mijn nieuwe overzichtssite met recente en sommige minder recente eigen publicaties, als ui...

November 21, 2018

Een aantal (veelal kritische) artikelen over diverse onderwerpen op het raakvlak van organisaties en technologie. Voor elk wat wils! Het laatstgenoemde rapport bespreekt dan weer hoe Finland komaf maakt met een achterhaald onderwijsconcept dat nog steeds bol staat van silo-denken. Boeiend!

https://www.getrevue.co/profile/rikmaes/issues/rik-maes-editie-2...

October 15, 2018

Artikelen op het raakvlak van strategie en digitale transformatie. Met enkele vooral voor overheden relevante referenties en tot slot een tweetal referenties naar een filosofische kijk respectievelijk alternatieve modellen voor probleembenadering.

https://www.getrevue.co/profile/rikmaes/issues/rik-maes-editie-21-100609

Please reload