top of page

KOEN VANMECHELEN IN THE CRYPT GALLERY


Koen Vanmechelen en zijn Open University of Diversity zijn gewaardeerde partners van AI&M. Koen is in deze periode bijzonder actief met aansprekende projecten en tentoonstellingen over de gehele wereld, te veel om zomaar op te noemen. Voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog maakt hij samen met schoolkinderen 600.000 beeldjes, één voor elke gesneuvelde Belgische soldaat. In het Château de Chimay hield hij een indrukwekkende tentoonstelling over zijn Cosmopolitan Chicken project. In zijn laatste project, een tentoonstelling in The Crypt Gallery in Londen, treedt hij in de voetstappen van Darwin. Op intrigerende en soms beangstigende wijze verbindt hij er kunst, wetenschap, filosofie en sociologie: een grafkelder onder St Pancras Church vormt het geschikte decor voor een spraakmakende tentoonstelling.


bottom of page