top of page

RICK DE LEEUW BIJ M&I PARTNERS


Fabienne Eurlings schrijft over een bijzondere ontmoeting met Rick de Leeuw tijdens de inhouse leertafel Macht & Communicatie voor M&I Partners.

Het is maandagavond 9 februari als ik iets over vijf uur binnen kom op kantoor. Er is geroezemoes en het is duidelijk dat er iemand in ons midden is die geen klant en geen collega is. Deze opvallende verschijning is Rick de Leeuw, inleider van onze laatste avond van de Macht en Communicatie leertafelserie. Rick is een kleurrijk mens, zanger, schrijver, dichter en interviewer. Hij geeft zo een boeiend inkijkje in zijn jeugd in het internaat, dat we in gedachten allemaal achter hem aanlopen door die lange gangen in dat katholieke klooster. Hij vertelt beeldend en boeiend en staat zonder gêne een lied te zingen in ons midden. Sommige deelnemers zijn geboeid en verwonderd, anderen schuiven soms wat ongemakkelijk op zijn/haar stoel. De vraag: 'wat staat ons te wachten vanavond?' gaat door menig hoofd. Rick is de laatste tijd voornamelijk interviewer voor het tijdschrift Zin en geeft aan hoewe de aanpak van een diepte-interview kunnen vertalen naar onze dagelijkse praktijk. En dit kan; door een mens niet vanuit zijn/haar functie te bevragen, maar achter dat masker te kruipen en te zoeken naar persoonlijke drijfveren en overtuigingen. Hij geeft aan dat je deurtjes kunt vinden in conversaties waarachter mooie verhalen schuil gaan die meer van de mens laten zien. Maar daarvoor moet je ook jezelf laten zien. Het is geven en nemen, ook in een interview. Met deze wijsheid gaan we in duo's proberen, in een gesprek, de deurtjes bij elkaar te openen. Met hele warme en boeiende ontmoetingen als resultaat. Het creëert een warme en aangename sfeer in de groep. Na een laatste uur adviezen en ervaringen delen, is de vijfde leertafel onder leiding van Rik Maes en Jan Houben helaas voorbij. Een prachtige serie, met mooie mensen, veel inspiratie en een nieuwe ervaring met mijn collega's. Mijn persoonlijke conclusie: het is heerlijk om door anderen geïnspireerd te raken en dat je zelf alles in huis blijkt te hebben om je vak kleur te geven. Deze avond met onze bijzondere gast laat zien dat jezelf zijn al zo mooi is. Fabienne Eurlings


bottom of page