top of page

OVER DE ZEGENINGEN VAN ONZEKERHEID: WEEKEND IN CORSENDONCK


Zoals gebruikelijk wordt de leergang van Leren van Diversiteit & Innovatie afgesloten op een bijzondere locatie in België. De junibijeenkomst vond plaats in de wonderschone Priorij van Corsendonk. De locatie heeft een rijke geschiedenis, vandaar dat we een rondleiding voorzien hebben op zaterdagnamiddag. Corsendonk is in Oud-Turnhout, niet ver over de grens met België.

Het thema van de bijeenkomst is conform traditie breed, maar intrigerend: “Het voordeel van de twijfel: over de zegeningen van onzekerheid”.

Toelichting bij de inleiders die tijdens het weekend zullen spreken:

Arjo Klamer

Hoogleraar economie van de cultuur aan de Erasmus Universiteit, lector aan de Fontys Hogeschool, SP-wethouder met ambitie in Hilversum, predikant en nog veel meer. Hij staat vooral bekend als een kritisch econoom, die bijvoorbeeld grote vraagtekens zette bij de introductie van de Euro. Arjo zorgt altijd voor controversiële uitspraken, dat zal dit keer niet anders zijn. Hij is overigens al van vrijdagavond ter plekke! Zijn, niet meer super bijgehouden, website is Klamer.nl.

Johan Braeckman

Johan Braeckman, kritisch filosoof over alles wat pseudo is en TV-persoonlijkheid op Canvas. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit van Gent, was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de UvA, is oprichter van De Maakbare Mens (een vrijzinnige stichting over bio-ethiek) en redactielid van Wonder en is gheen wonder, het tijdschrift van SKEPP (Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale). Meer informatie:

Mustafa Kör

Schrijver en dichter Mustafa Kör (1976) houdt van taal, het is volgens hem op muziek na de puurste vorm van communicatie. Naast hoogkunst is poëzie het leven zelf, beweert Kör. Een buitenbeen vol contradicties: mijmeraar, self made man, passant. Na zijn paraplegie ten gevolge van een auto-ongeval ontdekte hij de literatuur. “Vlaanderens eerste allochtone schrijver met klasse” aldus weekblad HUMO. Kör won de El-Hizjra Literatuurprijs (NL), publiceerde in KIFKIF Nieuwe stemmen uit Vlaanderen. De Groene Waterman Publieksprijs werd hem uitgereikt in 2008, het jaar waarin hij stadsdichter van Genk was. Tussen de ei zo na fatale strijd met zijn lijf door schreef hij met mondjesmaat artikels zoals de postume brief in De Morgen aan Kitty van Nieuwenhuizen. Voor COALFACE coachte hij in 2010 studenten op weg naar Ukraïne in het copywriten. Op vraag van De Standaard maakte hij in 2013 een tocht dwars door Vlaanderen en vertaalde dit in een reportage reeks over toegankelijkheid bij het openbaar vervoer, zijn bedenkingen haalden het Vlaams Parlement en de actieplan Kör werd ingediend. Hij werkt aan zijn dichtbundel dat dit najaar zal verschijnen bij Uitgeverij Vrijdag.

Beslist te lezen extra informatie over hem:

en

Rik Torfs

Rector van de KULeuven, hoogleraar kerkelijk recht maar bij het brede publiek vooral bekend als excentriek mediafiguur (hij zat bijv. in de jury van de Vlaamse versie van De Slimste Mens). Op een blauwe maandag de politiek ingestapt als senator. Voor wie hem beter wil leren kennen: zijn vaak rake bijdragen op Twitter: https://twitter.com/torfsrik Meer weten?

RikTorfs.be (niet echt goed bijgehouden)


bottom of page