LEREN VOLGENS AI&M

25 Nov 2014

 

De afgelopen periode verscheen een aantal artikelen op internet die de leerfilosofie en het motto ("Taking learners seriously") van AI&M ondersteunen. John Hagel, John Seely Brown e.a. onderzoeken het nieuwe leerlandschap, met een centrale plek voor het leren de juiste vragen stellen en verkennen van innovatieve oplossingswegen. Naast de eenvoudige toegang tot kennis via internet, spelen de sociale factor van samen leren en samen creëren hierin een belangrijke rol: een pleidooi voor een ecosysteem voor leren. 

 

In een kort artikel in Wired wordt een lans gebroken voor het consequent combineren van kunst en design in opledingstrajecten om zo innovatief denken en handelen te stimuleren. Robert L. Peters benadrukt het belang van design voor 'waardevol' werken aan de toekomst:  "Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future." In dezelfde lijn pleiten kunstenares Marina Abramović en onderwijsgoeroe Sir Ken Robinson  in een uitgebreid dubbelinterview voor leren als de fundamentele ontdekkingsreis naar wie we zijn.

 

 

 

 

Please reload

RECENTE POSTS

September 30, 2019

August 26, 2019

Please reload