DE KRACHT VAN HET GESPREK

5 Nov 2015

Sherry Turkle is een wat aparte stem in de debatten over de informatiemaatschappij. In haar recente boek, “Reclaiming conversation”, houdt ze een vurig pleidooi voor face-to-face conversatie en waarschuwt ze voor de teloorgang ervan door de introductie van moderne ICT. Conversatie wordt vervangen door connectie en dit ondermijnt onze relaties, onze creativiteit en uiteindelijk ook onze productiviteit. Het is een nogal Amerikaans boek met erg veel referenties aan interviews die ze afgenomen heeft e.d., maar de grondgedachte levert interessante overwegingen op over het belang van geëngageerde conversaties. Niet echt een vrolijk boek, maar wel een dat ons doet nadenken over de echte waarden in het leven.

 

Een link met de presentatie van het boek op haar website is hier te vinden.

 

 

 

Please reload

RECENTE POSTS

September 30, 2019

August 26, 2019

Please reload