GESCHIEDENIS

In 1989 is Stichting Postdoctorale opleidingen Informatie en Management opgericht, kortweg I&M. Het ‘vlaggenschip’ is sinds de oprichting de Executive Master in Information Management (EMIM) opleiding. De EMIM-opleiding is in 2009 geaccrediteerd door de NVAO.

 

I&M was tot 2012 gehuisvest bij en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. De EMIM opleiding werd gegeven in Chateau Marquette in Heemskerk en het Trippenhuis in Amsterdam. In 2012 is de stichting opgegaan in de Academy for Information & Management (AI&M). Tegelijkertijd nam AI&M intrek in het Weesperbadhuis in het centrum van Amsterdam.

 

Vanaf maart 2015 vervangt de Masteropleiding Managing Information & Sustainable Change (MISC) de oude EMIM opleiding. De MISC wordt vanaf 2018 georganiseerd door de VUCA Academy, in samenwerking met de Radboud Universiteit.

 

Vanaf februari 2015 is AI&M gehuisvest in een voormalige brood- en meelfabriek aan de Nieuwe Prinsengracht (400 meter verwijderd van de vroegere locatie van het Weesperbadhuis). Het is een inspirerende omgeving, omringd door ontwerp- en designbureaus met een prachtig uitzicht over de gracht en de stad.

 

Hier worden ook de meeste opleidingen van AI&M georganiseerd. Leertafels daarentegen vinden meestal plaats op de locatie van de organisatie waarvoor ze worden georganiseerd. 

Chateau Marquette in Heemskerk

Het Trippenhuis (KNAW) in Amsterdam

Huidige locatie: de voormalige brood- en meelfabriek aan de Nieuwe Prinsengracht te Amsterdam

Het Weesperbadhuis in Amsterdam