top of page

MASTERCLASS

IT-SECURITY

      Zie verder over

      Masterclass IT-Security

 

PROGRAMMA

DAG 1

 

HET GEVAAR LOERT OM DE HOEK; OVER HACKING, FRAUDE EN ONTWETENDHEID

 
LEER DENKEN ALS EEN HACKER

Leer denken als een hacker en ga in de aanval in plaats van in de verdediging. Barry van Kampen - aka Fish - is enthousiast hacker en als IT-security consultant van ITQ betrokken bij het onderzoeken van security incidenten, architectuur en audits. Hij is medeoprichter en voorzitter van randomdata een hackerspace in Utrecht.

 

DE HOOGSTE STAAT VAN PARAATHEID

Dion Kotteman over IT-security. Hoe gaat de Rijks CIO en directeur Informatiseringsbeleid Rijk a.i. bij het Ministerie van BZK om met beveiliging, risicomanagement en de brug tussen IT en de organisatie?

 

Risk management en damage control; over het voorkomen, beheersen en managen van risico’s.
 
STRATEGISCH RISICOMANAGEMENT

Steeds meer organisaties bevinden zich in een spagaat tussen risicomanagement en risicoverantwoording. Het is noodzakelijk om regelgeving en modellen op een praktische manier toe te passen, zodat de organisatie daadwerkelijk risicobewust kan handelen. Naast het inventariseren van risico’s is het daarom van belang inzicht te krijgen in de drijfveren van medewerkers. Robert ‘t Hart is directeur van het Nederlands Advies-bureau Risicomanagement en docent aan de masters Risicomanagement van de Universiteit Twente en Haagse Hogeschool.

 

CASE: DE OV-CHIPKAART

Tien jaar geleden werd de OV-chipkaart voor het eerst gebruikt in het Nederlandse openbaar vervoer. Op 9 juli 2014 schafte NS de papieren kaartjes af. Alle Nederlandse vervoerders zijn nu overgestapt op de chipkaart. Het aantal transacties neemt dit jaar toe tot 2,1 miljard, 40 miljoen per week. Arco Groothedde, sinds 2012 directeur bij Trans Link Systems, de beheerder van de chipkaart, spreekt met u over beveiliging, samenwerking, risicomanagement, robuuste infrastructuren en de toekomst van dienstverlening.

 

CONTROLE; ILLUSIE OF WERKELIJKHEID?

Tilman Andris is filosoof en goochelaar. Tijdens dit avondprogramma, dat een middenweg zoekt tussen inzicht en entertainment, reflecteert hij met u over risico’s, controle en beheersing, zien en weten en schone schijn. 

Frank Langeveld
Moderator

Masterclass IT-Security

Uw moderator die deze Masterclass faciliteert is Frank Langeveld;

bestuurslid van de Ngi-NGN en directielid van Sogeti. Hij bewaakt de rode draad tussen de verschillende programmaonderdelen en de aansluiting met de praktijk.

PROGRAMMA

DAG 2

Deze Masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met:

 

BALANCEREN TUSSEN FLEXABILITEIT EN CONTROL

 

INFORMATIE GOVERNANCE

Nieuwe structuren, samenwerkingsverbanden en klantgroepen vragen veel van leidinggevenden en professionals. De flexibiliteit om te kiezen tussen control, autonomie en coördinatie is essentieel voor goede informatie-governance. Wat betekent dit voor je eigen functioneren? Rik Maes is stichter van AI&M en hoogleraar informatiemanagement, met een gepassioneerde belangstelling voor inspirerende vormen van leren in combinatie met filosofie, kunst, design en architectuur.

 

DE MENSELIJKE FACTOR VAN VEILIGHEID; ONTDEK DE WEEFFOUTEN IN DE ORGANISATIE

Jop Groeneweg, Universitair Docent Cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden, is de man achter het Tripod Model voor incidentanalyse dat internationaal wordt gebruikt. In 2014 is hij voorgedragen voor de Leidse onderwijsprijs. Dit is wat men schreef: ”Jop is enthousiast, heeft humor, visionair, hij is mindblowing innovatief en brengt de theorie naar de praktijk zonder in te leveren op diepgang en complexiteit.”

 

DE WEG NAAR MEESTERSCHAP: BEWEGEN TUSSEN REGELS EN MENSENKENNIS

Net zoals bij Olympische topprestaties, kunnen mentaliteit en gedrag het verschil maken. Robert Van de Walle is meervoudig Olympisch judokampioen, coach van organisaties, teams en leidinggevenden die streven naar excellentie. Meesterschap betekent bij Van de Walle: morgen de zaken beter doen dan vandaag.

 

bottom of page