top of page

EXPOSITIE MEDIA-KUNSTENAAR GEERT MUL BIJ AI&M


Het AI&M team is zeer vereerd dat de internationaal gerenommeerde media-kunstenaar Geert Mul een aantal werken exposeert in de academy. Geert maakt in zijn werk gebruik van big data en computerberekeningen en heeft daardoor veel raakvlakken met het informatiemanagement vakgebied.

Een aantal tentoongestelde werken is samengesteld door een computer die willekeurige beelden van internationale televisiezenders opsloeg en van al deze beelden composities maakte die visueel bij elkaar passen. De composities leveren vaak verrassende beelden op, die de kunstenaar heeft uitgezocht. De kunstenaar speelt hierbij met het idee dat de kijker geneigd is om de beelden te interpreteren en zich niet realiseert dat de beelden willekeurig door pixel-statistieken bij elkaar zijn gebracht.

Klapstuk van de expositie is een lichtbak die Geert gemaakt heeft van twee foto’s van een 500 jaar oude eik uit de omgeving van Enschede. Foto’s uit twee seizoenen zijn over elkaar heen gedrukt op een glasplaat met daarachter veranderende verlichting, zodat voor de ogen van de kijker allerlei transformaties lijken plaats te vinden. Een versnelde video treft u hieronder.


bottom of page